Batman v Superman: Dawn of Justice – review fără spoilere

Batman v Superman: Dawn of Justice nu e un film rău. Nu e nici cel mai bun film cu supereroi pe care l-am văzut, dar e un început solid pentru celelalte filme din Universul DC. Sunt fan DC și iubesc personajele din Universul DC. În continuare o să încerc să fiu pe cât se poate de obiectiv, deși o să imi fie greu:

Batman v Superman: Dawn of Justice, în opinia mea, e un film bun, dar care putea să fie mult mai bun. Aici puteți să vedeți cele 5 motive ale mele pentru care să mergeți la acest film. În mare, cele 5 motive stau în picioare, problemele filmului fiind altele.

Poate că marea problemă a acestui film este că se încearcă prea mult stabilirea Universului Cinematic DC și povestea principală a filmului este lăsată la o parte. Sunt referințe spre alte personaje, care, după părerea mea puteau fi introduse altel sau chiar deloc.

Acțiunea filmului este influențată mult de evenimentele din Man of Steel, Batman v Superman fiind o continuare directă a acestui film.

  • Superman, deși încearcă să fie un salvator pentru omenire, este învinuit pentru toate relele din lume, și filmul a reușit să mă facă să îmi pară rău pentru el. Am simțit că, deși e o ființă cu puteri extrordinare, în același timp e foarte uman și deși nu multă lume este de partea lui, el încercă să facă ceea ce este bine.
  • Batman, e Batman din The Dark Knight Returns. Batman e brutal, e puțin mai în vârstă și e, în opinia mea, cea mai bună versiune a lui Batman pe care am văzut-o pe marele ecran – luptă, gadgeturi, mașină, batwing, costume, voce, Alfred (care e mai activ în activitățile lui Batman decât in alte filme) – Sunt curios ce spun fanii care au pornit petiții împotriva lui Affleck când a fost anunțat ca va fi urmatorul Batman 🙂
  • Wonder Woman m-a făcut să aștept cu nerăbdare filmul ei solo. De fiecare dată când apare e incredibilă și toată atenția se concentrează asupra ei.
  • Lex Luthor, personajul negativ, e…diferit. E diferit de versiunile pe care le știu eu și uneori e diferit în sensul bun, acționând ca un geniu nebun care vrea să distrugă lumea, și uneori e diferit în sensul rău, exagerând unele stări pe care le are. Cred că au vrut să transmită că acest Lex Luthor e chiar nebun.
  • Doomsday – am fost mulțumit de el. În trailere a fost prezentată doar o mică parte și ce a fost mai bun a fost păstrat pentru film.
  • Muzica – Hans Zimmer și Junkie XL fac o treabă fenomenală și muzica lor se potrivește perfect cu fiecare scenă.

Acest film este diferit de celelalte filme cu supereroi și îmi place asta. Povestea este spusă din mai multe puncte de vedere, personajele, deși puțin diferite de ceea ce suntem obișnuiți sunt interpretate bine, filmul are acțiune, emoție și te face să vrei mai mult. Per total, cred că acest film e bun, deși se putea și mai bine.

Chiar după ce am văzul filmul, i-am dat un 9. Acum, pentru mine, după ce a trecut puțin timp și am reflectat la cele întâmplate, e de un 8,5. Pentru un fan DC, care cunoaște acest Univers e de un 8, iar pentru cineva care vrea să vadă un film cu supereroi și nu cunoaște universul DC, e un 7.  Dar din nou, mi-e greu să fiu obiectiv.

LATER EDIT: l-am vazut din nou – e 9/10. pentru necunoscatori e 8/10.

Mihai Mariș Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *