Batman: The Killing Joke (film) – review

the killing joke filmBatman: The Killing Joke este o animație produsă de DC Comics, fiind o adaptare directă după nuvela grafică cu același nume.

La fel ca în banda desenată, poveste este spusă în 2 planuri. Primul plan este cel al originii lui Joker și al doilea, care se petrece în prezent, este despre încercarea lui Joker de a-l înnebuni pe comisarul Jim Gordon.

În rolul lui Batman îl avem pe Kevin Conroy și în rolul lui Joker pe Mark Hamill, care fac o treabă extraordinară în aducerea la viață a acestor 2 personaje iconice.

Filmul este o adaptare directă a nuvelei grafice în afară de primele 30 de minute care detaliază puțin motivul pentru care Barbara Gordon nu mai este Batgirl. În opinia mea aceste 30 de minute nu iși au locul în această adaptare, animația putând fi văzută și fără această parte.

Animația este foart bine făcută, reușind să surprindă cu exactitate momente importante din banda desenată. Combinată cu jocul actorilor și cu povestea, toate aceste lucruri fac din Batman: The Killing Joke un film care trebuie urmărit.

Mihai Mariș Written by:

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *